Simon Morasi Piperčić

 Simon Morasi Piperčić

 Simon Morasi Piperčić proizveden je 1. veljače 1985. u Varaždinu te razvijen na Studiju dizajna u Zagrebu i ECAL-u u Lausannei.
Pristupajući dizajnu sa znatiželjom prema odnosu korisnika i proizvoda, procesu proizvodnje i postupcima koji istu prate, Simon Morasi Piperčić djeluje u širokom spektru projekata – od industrijskog dizajna preko oblikovanja prostora, scenografije i instalacija pa sve do umjetničke direkcije i strateškog/kreativnog konzaltinga. Obilježje je njegova rada jednostavnost i smislenost kroz uvijek inovativna i jasna, metodički sustavna rješenja. Najveće zadovoljstvo predstavlja mu stvaranje novih tipologija objekata temeljenih na još neistraženim i neviđenim potrebama.
Uz vođenje svog studija, Simon je istodobno involviran i u nekoliko drugih projekata. Godine 2009., u partnerstvu s Vedranom Kolcem, inicirao je Project MOE – seriju videom i svjetlom proširenih modularnih konstrukcija. MOE danas stvara prostorne intervencije iz glazbe na brojnim događanjima diljem Europe, osvaja priznate dizajnerske nagrade, a može se pohvaliti i publiciranjem u renomiranim dizajnerskim časopisima. Početkom 2014. godine, brend Sphera postavlja ga na poziciju kreativnog direktora, s naglaskom na razvoj uredskih i kuhinjskih sistema.

Proizvodi dizajnirani od Simon Morasi Piperčić

Slike